Er Peugeot 307 en god bil?

Peugeot 307

Peugeot 307 kom på banen tilbake i 2001 da den erstattet den utgående Peugeot 306. Den kom med ganske mange oppgraderinger og har vært en ganske populær bil siden. 307 ble også etterfulgt av 308 med kom ut i 2009 og presset Peugeot «300» -serien av biler inn i 2010-tallet. Så er Peugeot 307 en god bil?

Peugeot 307 er virkelig en veldig god bil som er rimelig å kjøpe, rimelig å eie og rimelig å reparere hvis noe går galt. Motorene som tilbys er relativt gode når det gjelder effektivitet og kraft , mens den generelle kjøreopplevelsen ikke er noe å skryte hjem for. Uansett er dette mer eller mindre standarden for alle biler fra dette segmentet, bortsett fra hot hatchback-versjoner.

Eksteriørdesignet på 307 har eldet relativt godt, noe som betyr at den ikke ser så gammel ut som den er. Selv om det kanskje ikke ser utdatert ut, kan man argumentere for at det ikke ser så attraktivt ut. Interiøret er grunnleggende, men ergonomien  er veldig bra og bilen er veldig lett å forstå.

Pålitelighet er greit for det meste, men mange av disse har blitt misbrukt gjennom årene av eiere som ikke betaler oo mye oppmerksomhet til vedlikehold og lang levetid.  Til slutt må vi også snakke om verdi og praktisk. Verdimessig er 307 utmerket, da den tilbyr  mye av bilen for ikke så mye penger. Praktisk er greit for klassen, men ikke altfor romslig for høye sjåfører.

  Er Peugeot 108 en god bil?

Peugeot 307 – Drivlinjen

Motorpaletten med Peugeot 307 er veldig omfattende. Bensinmotorene måler fra 1,6 til 2,0 liter i slagvolum mens antall  sylindere er begrenset til 4 sylindere.  1.6L kommer i to varianter, den ene  tilbyr 110 hk mens den andre tilbyr 136 hk. 2.0L-motoren skyver ut 140 hk og alle disse er utstyrt med et FWD-system.

Tilbudsdieselene måler også enten 1.6L eller 2.0L i slagvolum og alle er 4-sylindere.  Inngangsnivået 1.6L   tilbyr 90hp  mens toppspesifiserte 1.6L-versjoner tilbyr 110hp.  Disse er også begrenset til fallodd. Når det gjelder girkassen,  er en 5-trinns manuell en  standard mens en 4-trinns automat er tilgjengelig som et alternativ.

Effektivitetsmessig kan du forvente å få mellom 27 og 32MPG fra bensin engines mens dieselmotorer tilbyr mellom 42MPG og 50MPG. Alt i alt er drivlinjepaletten  med 307 tilstrekkelig, men 307 ville være mye bedre totalt sett hvis Peugeot tilbød den i et mer ytelsesorientert trimnivå med en kraftigere motor.

Peugeot 307 – Design og kjøring

Peugeot 307 ble aldri spesielt æret for sin utvendige design som gir all mening i verden som 2000-tallet Peugeot-modeller stort sett ser tørt og for vanlig bortsett fra noen få bemerkelsesverdige coupes. Interiøret er heller ikke noe spesielt, men det kommer med god ergonomi og en anstendig mengde sitteplass.

Kjøreopplevelsen er også ganske vanlig og i tråd med hva du forventer av en kombi. 307 kjører ganske monotont, men uten tvil er det av design. Det er en anstendig komfortabel og hyggelig bil, selv om den mangler lyddemping og ikke kommer med verdens mest komfortable seter.

  Vanlige problemer med Peugeot 2008

Peugeot 307 – Pålitelighet og vanlige problemer

Når det gjelder pålitelighet, er 307 ok, men den lider av en rekke problemer. Motoravdelingen er kjent for å oppleve belteknirking og problemer med dieselfiltre.  Elektriske problemer er også vanlige og angriper for det meste bilens elektriske vinduer og motorlåsdøraktuatorer.   Rattstammen stilker  er skjøre mens drivakselen er utsatt for oppsprekking.

Videre må vi også nevne potensielle problemer med overdreven innvendig slitasje og fjæringsforinger. Alt i alt kan 307 vare lenge hvis den vedlikeholdes riktig, men realiteten er at mange av disse stadig blir ignorert i vedlikeholdsavdelingen.

Peugeot 307 – Verdi og praktisk

Verdiene av disse har falt betydelig de siste årene, noe som nå gjør dem til forhandlingsmateriale. Dette betyr imidlertid også at mange av disse blir forsømt av sine eiere, noe som gir deg billige, problematiske biler med høy kjørelengde eller de med færre miles, men en mye høyere prislapp.

Det praktiske er greit. Bagasjerommet kan være litt større mens generell synlighet, tilgang og bagasjerom er anstendig.

FAQ-seksjon

Hvorfor sluttet Peugeot å lage 307?

Peugeot sluttet aldri å produsere 307 da 308 i utgangspunktet er en mer moderne versjon av 307. Peugeot er ikke altfor opptatt av å opprettholde det samme modellnavnet for påfølgende modeller, noe som vanligvis er tilfelle med alle Peugeot-biler.

Dette betyr at 307 kan sees på som «300»-serien av Peugeot kompakte kombikupéer, som alle er like i størrelse, praktisk og motorvalg.

  Alt om 2023 Peugeot E-Traveller

Er Peugeot 307 rask?

Ikke egentlig, i hvert fall ikke fra et ytelsesbilsynspunkt. Imidlertid trenger vi å nevne at 140hp 2-lit er  16v inline 4-sylindret bensinmotor akselererer til 60mph på under 9 sekunder, noe som faktisk er raskt etter Peugeot-standarder.  Maksimal hastighet er vurdert 127mph som også jeg sn’t shabby i det hele tatt.

Dette er uten tvil et av de største problemene med 307, mangelen på spenning. De fleste bilprodusenter i disse dager som tilbyr lignende størrelse hatchbacks tilbyr også ytelsesvarianter. Et godt eksempel på disse ville være Megane / Clio RS, Golf R / GTI, eller Honda Civic Type R.

Er Peugeot 307 en god første bil?

Peugeot 307 er en god bil for noen som bare starter fordi den er kompakt, lett å forstå, billig å kjøre og billig å kjøpe.  Den tilbyr nok lagringsplass for flere personer og er relativt effektiv. Gitt, det kan være litt kjedelig for noen, men det har alle ingrediensene for noen som nettopp har begynt å lære å kjøre.

Hvis du skader den, trenger du ikke å betale så mye penger for å reparere den. Det er også billig å forsikre mens reservedeler er enkle å finne og rimelige.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter