Er Porsche 718 Cayman en god bil?

Er Porsche 718 Cayman en god bil?

Porsche 718 Cayman er inngangsnivå Porsche 2-seters sportsbil laget for de som ønsker å nyte en flott håndtering bil med en Porsche crest uten å betale Porsche 911 penger. Noen sier at Cayman er en fattig manns 911, men det kan ikke være lenger unna sannheten fordi Cayman tilbyr en helt annen opplevelse.  Er Porsche 718 Cayman en god bil?

Ja, Porsche 718 Cayman er virkelig en veldig god bil. Årsaken er på grunn av motorene, designet, kvaliteten, teknologien, måten den kjører på, måten den beholder verdi på, og den rene smidigheten den har. Cayman er en ekte førerbil, så mye at selv 911 ikke kan bestride det.

Som sådan tilbyr Cayman-serien deg et valg mellom enten 4-sylindrede motorer eller 6-sylindrede motorer, avhengig av hvor seriøs du er med ytelse. Designet er flott innvendig og ute fordi Cayman er godt proporsjonert og fullpakket med mange materialer av høy kvalitet som passer for et Porsche-merke.

Pålitelighet er anstendig, spesielt de nyeste 718 Cayman-modellene. Praktisk er absolutt en utfordring på grunn av bilens størrelse, men det følger med territoriet. Den gode nyheten er at Cayman tilbyr ganske mye plass i to trunkrom og bak den første raden med seter som er litt utfordrende for høyere sjåfører.

Porsche 718 Cayman – Drivverket

718 Cayman-serien starter med den vanlige Porsche Cayman som får en 2.0L Boxster 4-sylindret motor med 299hp. Cayman T får samme motor, men er litt lettere og mer førerfokusert. Den neste i køen er Cayman S som får en 2.5L 350hp Boxster 4-sylindret motor.  Cayman GTS får også 2.5L-motoren med 365hp.

  Hva var det verste året for Porsche Boxster?

Midtsyklusoppdateringen 718 Cayman GTS får imidlertid en 911-hentet flat 6-sylindret motor med 400hp og den sporer under den sporfokuserte Porsche Cayman GT4 som også får samme motor, men strømmen er hevet opp til 420hp. Den toppmoderne Cayman-modellen er den helt strålende GT4 RS, en banefokusert racerbil i begrenset opplag med en  500hp-motor rett fra 911 GT3.

Du kan kjøpe Cayman med enten en 6-trinns manuell eller Porsche dual-clutch PDK som passer godt til Caymans karakter. Alle Cayman-modellene leveres med en mellommotormontert konfigurasjon og bakhjulsdrift .

Porsche 718 Cayman – Design og chassis

Porsche 718 Caymandeler sin likhet med 718 Boxster fordi disse to er basert på samme plattform. Begge disse er lave til bakken, brede, slanke og tiltrekker seg sikkert oppmerksomhet overalt hvor de går, spesielt GT4 og GT4 RS. Interiøret begynner å vise sin alder litt, men  kvaliteten er alltid til stede i 718 interiøret.

Når det gjelder chassiset, kan 718 Cayman bare være den beste bilen Porsche noensinne har laget. Ingen andre Porsche er like balanserte og selvsikker som Cayman, og det er derfor den kjører så bra som den gjør. Fjæringen er litt stiv, spesielt på de sporfokuserte GT4- og GT4 RS-modellene.

Porsche 718 Cayman – Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighetsmessig er 718 Cayman anstendig, men det koster ganske mye penger å vedlikeholde. Dette er ikke så exaggevurdert som med sin competitors, men Porsche reservedeler er kjent for å ha opptil 50% lengre brukstid. Som sådan koster det mer penger å vedlikeholde, men det trenger ikke vedlikehold så ofte som noen av konkurrentene gjør.

  Kan en feit person kjøre en Porsche

De vanligste 718 Cayman-problemene er relaterttiloverføring, motoren, klimaanlegget, drivstoffsystemet og kollisjonsputene. Det er verdt å nevne at senere 718 modeller er mye mer pålitelige enn tidligere, så du bør fokusere på disse hvis du er ute etter en 2.-hånds 718 Cayman.

Porsche 718 Cayman – Verdi og praktisk

Inngangsnivå 718 Cayman koster rundt $ 60,000 XNUMX uten alternativer, mens range-topping GT4 RS koster oppover $ 140,000 XNUMX, noe som er en vantrovably stor premie over den vanlige 718 Cayman. Gt-serien er imidlertid kjent for å beholde verdi bedre enn 90% av bilene som eksisterer, og Cayman 718 beholder generelt verdien veldig bra, så det er fornuftig å kjøpe en over en comparably billigere bil.

Praktisk er så bra som det kan være for en bil av denne størrelsen, noe som betyr at den tilbyr mye bagasjerom takket være både et oppbevaringsrom foran og bak. Setene er imøtekommende, men ikke for altfor høye sjåfører.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Porsche 718 Cayman?

Hvis du vil ha en spennende kompakt sportsbil, eller du vil kjøpe en bil som kan gjøre alt både i juvene og på banen, er 718 Cayman et godt valg.  Noen bruker disse som daglige sjåfører, men det er litt av en strekning, da Cayman bare er en 2-seter med relativt begrenset sitteplass.

  Hva er galt med en Porsche Boxster?

Uansett, hvis denne typen bil fungerer for deg, vil du ikke finne en bil som gir mer mening å kjøpe enn Cayman. Den beholder verdien veldig bra, den kjører helt bra, den ser fin ut, og den bærer den ønskelige Porsche-kammen foran.

Hvilken Porsche 718 Cayman er best?

718 GTS med en 6-sylindret, GT4 og range-topping GT4 RS-modellene er desidert bedre modellene sammenlignet med  de 4-sylindrede modellene. Grunnen til at det er enkelt, en ekte Porsche sportsbil gir rett og slett ingen mening med en 4-cylinder motor.

Derfor er den beste 718-modellen i det hele tatt GT4 RS, da den er den aller siste 718 limited-edition sporfokuserte sportsbilen som allerede setter pris på verdi i mange markeder rundt om i verden.

Kommer Porsche til å tilby en ny Cayman snart?

Porsche sier at de har som mål å fullstendig elektrifisere Cayman- og Boxster-serien frem til 2024/2025, noe som betyr at en gassdrevet 718 kommer til å være tilgjengelig frem til 2024.  Chances er at den helt nye Cayman kommer til å ankomme en gang neste jar og kommer til å gå på salg engang in 2024.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter