Er Porsche 718 Cayman S en god bil?

Er Porsche 718 Cayman S en god bil?

Porsche 718 Cayman S er en mellomspesifikk versjon av Cayman-generasjonen på 718 som nå sakte kantet til slutten. Porsche kommer til å tilby en ny Cayman om et år eller to, noe som betyr at 718 Boxster også snart vil bli avviklet.  Før 718 Cayman S forsvinner, må vi spørre oss selv: Er Porsche Cayman S en god bil?

Porsche 718 Cayman S er absolutt en veldig god bil fordi mange anser det for å være det søte stedet for hele 718 Cayman-serien. Det kommer kanskje ikke med en flat 6-sylindret naturlig aspirert motor, men 2,5 L Turbo 4-sylinderen er i stand til å gjøre susen uten problemer. Cayman S ser også mer tiltalende ut sammenlignet med den vanlige Cayman og Cayman T.

Pålitelighet er anstendig som det er tilfelle med alle 718 modeller, spesielt nyere. 718 Cayman S kjører på en mye mer fokusert måte sammenlignet med den vanlige Cayman, noe som faktisk er spennende. Det er imidlertid noen problemer som er verdt å nevne.

Verdiforslaget er ganske bra fordi Cayman S er kjent for å beholde verdien veldig bra, bedre enn nesten alle biler i segmentet. Praktisk er så bra som det kan være for en bil av den størrelsen, noe som betyr to separate lagringsplasser, men begrenset innvendig plass.

Porsche 718 Cayman S – Drivverket

718 Cayman S får en 2,0 L 4-sylindret turbomotor som lager 350hp og 109lb-ft dreiemoment. Dette er 50hp og ca 30lb-ft av dreiemoment mer enn inngangsnivå Cayman og Cayman T modeller.  Cayman S kan nå 60 mph fra en stillstand på bare 4.5 sekunder og nå en topphastighet på 177mph som er imponerende gitt bilens motorstørrelse.

  Hva er galt med en Porsche Boxster?

Motoren er montert langsgående midt i bilens chassis, noe som gjør vektbalansen perfekt.  Cayman S er en RWD-bil som er tilfelle med alle 718 modeller. Når det gjelder overføring, kan du velge mellom en kortkast Porsche-manual eller en 7-trinns PDK dual-clutch som passer godt til karakteren til Cayman S.

Denne drivlinjen er i stand til å returnere opptil 30MPG kombinert, noe som er et veldig bra antall med tanke på bilens 0-60 mph tid. Alt i alt er det kanskje ikke en flat 6-sylindret motor, men 2,5 L turbo i Cayman S kan definitivt holde sin egen.

Porsche 718 Cayman S – Design og chassis

Porsche 718 Cayman S ser litt bedre ut enn den vanlige Cayman-modellen på grunn av subtile stylingoppgraderinger som inkluderer bedre hjul, større bremser og mer fremhevede karosseripaneler.  Interiøret i Cayman S er fokusert, men fortsatt pakker noen av de beste materialvalgene og en generell vekt på  byggekvaliteten Porsche er kjent for.

Cayman S tilbyr et stivt fjæringsoppsett, men ikke altfor for å få deg til å føle at du rir på steiner. Chassisjusteringen er vakker, da Cayman S tilbyr perfekt vektfordeling som gjør det mulig for den å kjøre så vel som den gjør.

Porsche 718 Cayman S – Pålitelighet og vanlige problemer

Pålitelighetsmessig er 718 Cayman S like god som alle andre 718 modeller er. Det er imidlertid verdt å nevne at nyere 718 generasjoner, spesielt de etter midtsyklusoppdateringen er mye bedre. Cayman S kan koste mer å vedlikeholde enn de fleste biler i dette segmentet, men en Porsche kommer alltid til å koste mer enn en sammenlignbar Mazda eller Toyota.

  Vanlige problemer med Porsche 996

De vanligste problemene er knyttet til bilens turbolader, girkassen, utstyret, klimaanlegget og ulike overopphetingsproblemer. Det er sant at disse ikke er ekstremt vanlige på 718 Cayman S-modeller, men det er fordi det ikke er mange Cayman S-modeller der ute, og mange mennesker som eier dem, kjører dem egentlig ikke for ofte.

Porsche 718 Cayman S – Verdi og praktisk

Porsche 718 Cayman S starter på $ 72,500 som er omtrent $ 12,000 mer enn inngangsnivået 718 Cayman. Den dårlige nyheten er at bare Porsche-entusiaster vil kunne se forskjellen mellom den vanlige Cayman og Cayman S, men den gode nyheten er at Cayman S beholder verdien veldig bra.

Praktisk er tvilsomt fordi Cayman er en veldig kompakt bil. Det tilbyr to lagringsplasser foran og bak, men interiøret er mildt sagt begrenset til å si det. Høyere sjåfører kommer sannsynligvis til å slite der inne, mens voksne i gjennomsnittsstørrelse ikke vil ha noen problemer overhodet.

Delen Vanlige spørsmål

Bør jeg kjøpe en Porsche 718 Cayman S?

Hvis du er ute etter en 2-seters sportsbil med et premiummerke og en som er på den mindre siden, er Cayman S et godt valg. Imidlertid, hvis du er hardt rammet av å ha en flat 6-sylindret naturlig aspirert motor, må du oppgradere til $ 88,150 718 Cayman GTS.

Hvis du bare vil ha en sportsbil med et premiummerkesom ikke skuffer når det gjelder å utføre ence-kjøring, er Cayman S et godt valg. Vi kan absolutt si at 718 Cayman er en god bil, men spørsmålet her er om du er klar til å inngå kompromisser på motorstørrelse og innvendig plass.

  Beste sykkelstativ for Porsche 911

Er Porsche Cayman S en mindre Porsche 911 S?

Nei, det er det ikke. Porsche 911 er en helt annen bil som oppfører seg helt annerledes sammenlignet med Cayman- og Boxster-modellene. 911 er en bakmotormontert bil,og cayman er en mellommotormontert bil.

911 er bredere, lengre, høyere og har en lengre akselavstand. 911 er også kraftigere, tyngre og dyrere. Ikke tenk på Cayman som en fattig manns 911, fordi det ikke er det. Cayman er en helt annen opplevelse enn 911.

Er Porsche Cayman S bedre enn Porsche Boxster S?

Boxster S koster bare litt mer, men det veier også mer enn Cayman. Cayman er mer strukturelt lyd, noe som betyr at den også svinger litt bedre. Svaret på dette spørsmålet avhenger av hva du verdsetter mer.

Hvis du elsker en ovenfra og ned-opplevelse med vinden i håret ditt, er Boxster det bedre valget. På den annen side, hvis ytelse er det som flyter båten din, er Cayman den bedre bilen for deg.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter