Vanlige problemer med Porsche 996

Porsche 996 koster betydelig mindre sammenlignet med de foregående 933 eller de påfølgende 997 generasjonene. Dette er fordi 996 fortsatt er den mest kontroversielle 911-modellen av dem alle takket være designen, motorarkitekturen og den generelle påliteligheten.

Dette betyr imidlertid ikke at det å kjøpe en 996 er en dårlig beslutning, da lavere kjørelengde, velholdte eksempler faktisk er verdt å be om pris.  Likevel koster 996 ganske mye penger å vedlikeholde, og det er noen få relativt alvorlige problemer som er verdt å nevne.

 Vanlige 996 911-problemer er IMS-lagerfeil, sprukne sylinderhoder/innerstøveler, fjæringsproblemer, bakre oljetetninger, clutch- og girkasseproblemer og radiator- og kondensatorproblemer. 996 er faktisk en av de mest pålitelige 911-modellene gjennom tidene, men hvis du opprettholder dem, vil de sannsynligvis vare.

Å kjøpe en 996 er en ganske vanskelig oppgave, da det krever at du graver dypt inn i alle tilgjengelige modeller. Det beste du kan gjøre er å kontakte en lisensiert Porsche-spesialist for å inspisere bilen fullt ut. Du må betale mer penger på forhånd, men det vil spare deg for mye penger nedover linjen hvis du kjøper et godt eksempel.

Feil ved IMS-lager

Et av de mest alvorlige og potensielt katastrofale problemene med 996 er de fabrikkmonterte IMS-lagrene som har en tendens til å mislykkes uten forvarsel overhodet. Feil som disse kan helt ødelegge en motor, så du må sørge for at 996 du ser på har en form for løsning for dette.

Flere kilder siterer at mellom 5% -10% av 996 er plaget med disse problemene, noe som faktisk er mange biler.  Den enkleste måten hvordan man kan løse dette er å installere an ettermarkedsløsning som kommer til å holde IMS-lagrene fra å mislykkes.

  Vanlige problemer med BMW 330e

Sprukne sylinderhoder/liners

996 er også kjent for potensielle sprukne sylinderhoder og innerstøveler som også kan føre til katastrofale konsekvenser. Imidlertid er disse problemene relativt sjeldne, og du kommer knapt til å oppleve dem på senere 996 modeller.

Likevel er dette problemet problematisk fordi det ikke kan oppdages på forhånd, i hvert fall ikke uten Porsche-spesialutstyr som koster penger.  Tilgjengelige data viser at eldre 3.4L-motorer er mye mer utsatt for problemer som disse i motsetning til 3.6L flate 6-motorer etter 2001.

Problemer med suspensjon

996 introduserte en helt ny type fjæring som har vist seg å være pålitelig og en veldig velkommen oppgradering fordi det gjør bilen mye mer dynamisk og morsom å kjøre.  Imidlertid klager mange eiere på merkelige lyder som kommer fra venstre og høyre hjørne, spesielt sprekkende lyder.

Disse er vanligvis forbundet  med utslitte eller skadede kontrollarmer som er relativt enkle og billige å erstatte. Likevel oppgir mange  Porsche-spesialister at du bør gjøre dette hvert 3-5 år.

Bakre hovedolje tetning problemer

20-25 år gamle europeiske biler er kjent for å drikke mye olje, både fordi motoren krever mer olje med høyere kjørelengdebiler og fordi de har en tendens til å danne lekkasjer.  Den viktigste bakre oljetetningen på 996 er et vanlig sted der lekkasjer som disse oppstår og delene for å fikse dette er relativt billige.

Likevel er problemet her at dette seglet er ganske vanskelig å få tilgang til, og dermed er erstatningskostnadene høye.

  Vanlige problemer med Volvo C40

Clutch- og girkasseproblemer

996 er tilgjengelig med to forskjellige typer overføring. Det første og mer populære alternativet er den pålitelige manuelle boksen, men disse er kjent for å gå gjennom clutchplater relatively ofte. Selvfølgelig, hvis du er forsiktig med det,  vil du ikke ha noen problemer, men hvis du ikke er det, har de en tendens til å mislykkes raskt.

Tiptronic girkasse er ikke dårlig når det gjelder pålitelighet, men det er ganske tregt å svare og relativt kjedelig sammenlignet med en manuell.  Disse overføringene kommer også med kjølerør som har en tendens til å ruste etter noen år, men å erstatte dem er enkelt og billig.

Problemer med radiator og kondensator

996 er utsatt for kosmetiske skader på steinbrikker akkurat som alle andre ubeskyttede biler der ute. Problemet her er imidlertid at steinflis også ofte forårsaker skade både på radiatorene og kondensatorene.

To opprettholde disse to riktig, bør du rengjøre dem relativt regelmessig, men du må fjerne hele støtfangeren for å gjøre det. Som sådan har de fleste eiere en tendens til å ignorere dette selv om det til slutt fører til korrosjonsrelaterte skader.

Delen Vanlige spørsmål

Er Porsche 996 verdt det?

Porsche 996 911 er faktisk verdt det fordi det er et relativt billig inngangspunkt i 911 eierskap.  Du må imidlertid være villig til å bruke litt ekstra på et eksempel på lavere kjørelengde som har alle disse problemene sortert. Ellers vil kostnadene ved å eie 996 i stor grad redusere den samlede appellen.

996 er den beste verdien 911 du kan kjøpe akkurat nå, og velholdte eksempler med en manuell girkasse vil sannsynligvis fortsette å sette pris på. Som sådan er nå et relativt godt tidspunkt å komme inn i en 996, men bare en som er sortert så mye som mulig.

  Vanlige problemer med Hyundai i30N

Hvorfor hater folk Porsche 996?

De to hovedårsakene til at mange Porsche-entusiaster har en tendens til å hate 996 er designet og den vannkjølte motoren. Den aubergine frontlys design var en stor avgang fra eldre 911 modeller som var så hatet at Porsche umiddelbart gikk tilbake til avrundede frontlykter med 997.

Den andre grunnen skyldes en vannkjølt motor, da eldre luftkjølte 911-er ikke er skyhøye i verdi. 996 er faktisk en god 911 fordi det er en morsom bil å kjøre, og den tilbyr en relativt moderne eieropplevelse.

Hva koster Porsche 996 vedlikehold?

Det virker som om 996 koster mellom $ 500 – $ 1000 for å opprettholde årlige , men dyrere og sporfokuserte versjoner har en tendens til å koste enda mer. Alt avhenger av hvor gammel bilen er, kjørelengden og den generelle tilstanden.

Du må huske på at dette tross alt  er en Porsche, og alle vet at en Porsche koster ganske mye penger å vedlikeholde, uansett hva du synes om det.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter