Tilbake i 2008 vedtok den amerikanske kongressen en lov som hadde som mål å forbedre synligheten av bakspeilet for alle personbiler. Dette startet en trend der den amerikanske regjeringen ønsket å øke sikkerhetsnivået ved å mandikere alle slags teknologier for kommende biler.
Frem til 2014 ble denne trenden noe glemt, men den ble gjenopplivet igjen da det amerikanske transportdepartementet påla at alle nyere biler fra og med 2019 er pålagt å tilby ryggekameraer som standard som ga bilprodusentene et par år til å forberede seg tilstrekkelig.
Dette var for det meste rettet mot rimeligere biler som japanske økonomibiler som ikke var tilgjengelige med et ryggekamera på den tiden, men mange flere avanserte modeller hadde allerede tatt i bruk those-trender år i forveien.
Ifølge statistikken, frem til 2019, døde mer enn 200 mennesker hvert år på grunn av mangel på synlighet i bakspeilet. For å gjøre vondt verre, var mange av dem barn. Som sådan kommer alle nyere biler i disse dager med ryggekameraer som standard, og sikkerhetstrenden vil sannsynligvis fortsette etter hvert som bransjen utvikler seg.
Skjermstørrelser og technologi
Det finnes forskjellige typer kameraer og tilsvarende skjermer. Disse lovene regulerer bare de grunnleggende of these-systemene, og produsentene står fritt til å designe systemene sine i henhold til deres indre retningslinjer og produktinvesteringer så lenge de er innenfor rammene av disse lovene.
Noen produsenter tilbyr landskaps widescreens og andre favoriserer portrait skjermer. De fleste inngangsnivåskjermer er mellom 6-10 tommer i diameter, mens de største kan strekke seg nesten dobbelt så mye som det. Etter hvert som teknologien fortsetter å utvikle seg, virker skjermer som ble brukt tidlig på 2000-tallet nå latterlig små og lave res.
Moderne skjermer bruker OLED-teknologier med avansert silisiumarkitektur som lar deg kontrollere systemet enten ved hjelp av knotter, berøringsskjerm eller til og med talekommandoer. Noen systemer som de som tilbys i BMW tilbyr til og med bevegelseskontroller som kan betjene en bestemt mengde infotainmentskjermfunksjoner.
Kamera steder
Bilprodusenter bruker store mengder penger på sammenhengende designvalg som begge må følge merkevarens designfilosofi og de regulatoriske aspektene ved bilsikkerhet. Som sådan er de forskjellige når det gjelder ryggekameraplasseringer avhengig av den aktuelle bilen og hvordan de vil at bilens bakre ende skal se ut.
Noen merker cleverly integrerer kameraet under merket som spretter ut øyeblikket skiftet i revers. På denne måten forblir kameraet alltid rent og er også beskyttet mot støt og ugunstige værforhold. Det er verdt å nevne at de fleste merker som gjør dette også tilbyr muligheten til å sprette kameraet ut manuelt.
Andre lar kameraet være eksponert til enhver tid, men de følger ofte kameraet med et sett med skiver som griper inn når du drysser frontruten. Mye smuss og skitt kan blokkere visningen av kameraet som kan gjøre det ubrukelig, slik at kameraet til enhver tid må være klart.
Retningslinjer og visningsvinkler
De aller fleste moderne biler kommer med allsidige parkeringssensorer, og bilprodusenter har også integrert andre nyttige programvareløsninger i kameraet for å gjøre hele prosessen kvelende og mer sofistikert. Et sett med bevegelige retningslinjer vises vanligvis på skjermen og følger styreinngangene tilsvarende.
På denne måten kan du enkelt finne ut om du er i rett vinkel når du nærmer deg en parkeringsplass i revers. Bilprodusenter integrerer disse annerledes, og noen av dem er mer nyttige enn andre. I alle fall er retningslinjer bare toppen av isfjellet når det gjelder smarte programvareløsninger som er designet for å hjelpe deg med å manøvrere bilen tryggere.
Avanserte biler er ofte utstyrt med avanserte høyoppløselig flervinkelkamerasystemer som lar deg fokusere på en viss vinkel mens du manøvrerer bilen. Det mest avanserte systemet tilbyr til og med en 3D-effekt som ser ut som en liten drone som hovering over bilen, noe som gjør det dødt enkelt å parkere selv de største bilene der ute.
Delen Vanlige spørsmål
Er ryggekameraer nyttige?
Svaret på dette spørsmålet avhenger sterkt av hvor avansert et bestemt system er. Hvis det aktuelle kameraet er lavt og skittent, gir det ingen mening å bruke det på den måten. Imidlertid, hvis kameraet er av anstendig kvalitet, er det faktisk nyttig, spesielt på større modeller.
Du kan imidlertid aldri stole helt på disse systemene fordi de bare er der for å hjelpe deg, og ikke for å erstatte bevisstheten din. Når det er sagt, hold alltid et sentient øye med omgivelsene dine og sørg for å snu mens du rygger for å gjøre det så trygt som mulig.
Kan jeg ettermontere et ryggekamera på bilen min?
Fordi ryggekameraer bare er pålagt etter 2019, er det mange biler på veiene i disse dager som ikke tilbyr disse teknologiene. Som sådan stiller det spørsmålet om det er mulig å utstyre bilen din med et ryggekamera, og hvordan man skal nærme seg den ideen.
Det er flere selskaper der ute som spesialiserer seg på denne typen løsninger, og det er viktig å velge den rette. Bare å sticking et kamera på bagasjerommet lokket og kaller det en dag er egentlig ikke den beste ideen. Sørg for å undersøke hvilke selskaper i ditt område som gjør det best og always velge høyoppfylte kameraer.
Bør jeg bruke mer penger på et 360 graders kamera?
360 kameraer blir ofte hyllet som noen av de mest teknologisk avanserte funksjonene som tilbys i biler i dag. Noen mener at systemer som disse bare er gimmicks, og at det ikke gir mening å bruke hundrevis om ikke tusenvis av dollar på slike systemer hvis du allerede er i stand til å velge et ryggekamera som standard.
Imidlertid er disse systemene perfekte for større kjøretøy som tilbringer mesteparten av tiden i travle bygater. Videre kan disse systemene også doble som sofistikerte dashcams som kan slå på i det øyeblikket noen støter inn i bilen din. Videre er de også en flott ting å ha når det er på tide å selge bilen.