Hva kan ødelegge en bilmotor?

Bilmotorer er kjent for å vare i flere tiår, men bare hvis de vedlikeholdes riktig. Når det er sagt, er regelmessig motorvedlikehold viktig, og  bør aldri hoppes over. Imidlertid  kan overoppheting av en motor eksponentielt forkorte levetiden til en motor, så mye at den noen ganger kan ødelegge den helt.

I tillegg til overoppheting er det mange ting vi gjør som sakte eller raskt kan ødelegge motorene våre, og i denneartikkelen  lærer du hva du ikke skal gjøre med motoren din. For det første, ikke kjør bilen din med lave væskenivåer, spesielt olje eller motor og transmisjonskjølevæske.

Kaldstart kan også sakte ødelegge motoren din, spesielt hvis du snur bilen opp for å nå en mer akseptabel motortemperatur. Dårlig vedlikehold er åpenbart, men det er mange mennesker der ute som ikke engang tenker på noe slikt.

Til slutt, når du kjører bilen din under kraftig regn, kan du ødelegge bilen din med for mye vann. Selv om vannstanden ikke er så høy, er det så mange ting som kan gå galt. Men hvis vannstanden er opp til inntaksnivåene dine, kan dette rive motoren på kort tid.

Overoppheting

Stort sett alle vet at du aldri bør overopphete motoren din, men likevel er det mange som fortsatt  gjør det. Selv om det kan virke ok etter et par timer, hver gang du overoppheter motoren din, skader du den irreversibelt. Motortemperaturer kan stige til slike nivåer som til og med kan smelte metall.

Kjølesystemet ditt er imidlertid der for å kjøle ned motoren og spre den ekstra varmen på en smart måte. Noen ganger kjører vi bilene våre litt for aggressive, så mye at kjølesystemet rett og slett ikke kan følge med. Så  når du ser temperaturmåleren stige, tone den ned, og hvis det ikke hjelper, parker bilen opp.

  Hvilke små biler har parkassistanse?

Lavt væskenivå

Noen bilvæsker er viktigere enn andre, og knapt noen av dem er like viktige som motorolje og motorkjølevæske. Selve oljen har til oppgave å smøre alle bevegelige deler av en motor som  ellers ville bli skadet av konstant friksjon.

Kjølevæske på den annen side er også ekstremt viktig, da det bidrar til å avkjøle motoren, uten den, er motoren ristet. Disse to bør  byttes ut innimellom, ellerskan  motoren din lide.

Kalde oppstartsbedrifter

Kaldstart-ups er kjent for å skade motoren, batteriet  og generatoren. Enslik, hvis du lever i et klima  som regelmessig opplever under-frysende temperaturer, bør du investere i en motorvarmer. De er rimelige og enkle å installere, og de kan hjelpe deg med å holde motoren trygg under kalde vintre.

Uansett hva du gjør, ikke rev motoren etter en kald start. Mange tror at dette vil hjelpe deg med å nå optimale motortemperaturer, men dette kan også kutteely skade motoren din. Hvis du ikke har en motorvarmer, kan du prøve å starte motoren et øyeblikk etter at du har slått på tenningen.

Dårlig vedlikehold

Dette er åpenbart for de fleste, men for noen, ikke så mye. Feller motoren din for å fungere med optimal kapasitet, bør du følge de anbefalte serviceintervallene. Hvis du ikke følger dette trinnet, er motoren din nødt til å ødelegge seg selv til slutt.

  Hva er ulempene med en hybridbil?

For eksempel børtennplugger  endres innimellom, og hvis de ikke erdet , er motoren bundet tilfeil brann. Videre må timingbeltet / kjedet ditt også byttes ut, og hvis du hopper over dette, kan motoren til og med eksplodere.

Hydrolocking motoren

Inne i forbrenningskammeret komprimeres luft og drivstoff for å skape energi som driver bilen din. Luft og drivstoff kan enkelt komprimeres fordi de har en tendens til å eksplodere, men hvis vann kommer inn, er stemplene dine nødt til å bryte prøver å komprimere vann.

Hvis vannstanden er langt under inntaket, kan jettegryter eller møtende trafikk sende en bølge som  lett kan komme inn i motoren. Selv om motoren klarer å komprimere minimalt med vannstand, vil dette belaste    stemplene dine alvorlig. I tillegg  til hydrolåsing av motoren, vil for mye vann skade mye mer enn bare motoren.

Delen Vanlige spørsmål

Må jeg følge produsentens nye bilmotorinnbruddi perioden?

Mange produsenter i disse dager anbefaler at du ikke hoon  bilen før den når en viss  mengde  miles. Dette er fordi motoren og mange andre viktige bilkomponenter må slå seg ned før du kan kjøre bilen litt mer aggressivt.

De aller fleste produsenter anbefaler at du ikke overstiger 3-4k RPM for de første 1-1.5k miles. Dieselmotorer bør for eksempel holdes under 5k miles mens bensinmotorer kan nå opp til 4k miles. Du må følge disse instruksjonene hvis du vil bevare motoren og andre viktige komponenter i årene som kommer.

  Hva er galt med elbiler?

Hvordan vet jeg om en bilmotor går bra?

Be sikker på å sjekke servicehistorikken for å finne ut om motoren er riktig vedlikeholdt. Videre, hvis motoren starter lett, og den går uten rare lyder som å banke, hisse  eller rasle, er sjansen stor for at motoren er i god stand.

Et annet flott tegn på at en motor fungerer som beregnet er mangel på rare motoreksoslukt eller utslipp. Gode motorer kjører vanligvis med konstante RPM-områder, og de returnerer også konstante miles per gallon. Hvis du tror at en motor ikke fungerer bra, ta den med til en erfaren mekaniker.

Hva kan øke levetiden til bilmotoren?

Motorer er ikke så glad i korte turer, så hvis du kan hoppe over å kjøre bilen på korte daglige pendlere, kan det forlenge levetiden til motoren din. Bruk alltid anbefalt syntetisk drivstoff og prøv å holde bensintanken full eller nær full til enhver tid.

Kontroller også tennpluggene og  luftfiltrene hele tiden. Følg den nye innbruddsprosedyren for bilen og ta alltid bilen din til et autorisert serviceverksted. Bare gjør alt det vanlige vedlikeholdet og ikke over-stressmotoren din.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter