Hvilke biler har samme boltmønster som BMW?

Å vite bilens boltmønster er avgjørende, da det lar deg vite hvordan hjulene dine er festet til bilen din ved hjelp av tømmerbolter eller knastmuttere. Derfor sikrer det ideelle boltmønsteret at hjulene på bilen passer godt. Men hvilke biler har samme boltmønster som BMW?

Først og fremst kommer BMW med et boltmønster på 5X120 eller 5X4.72-tommer. Biler med et lignende boltmønster inkluderer Acura, Bentley, Buick, Cadillac, Chevrolet, Honda, Hyundai, JAC, Land Rover, Lexus, MINI, Opel, Rolls-Royce, Tesla, Toyota og Volkswagen. 

Totalt er det over 168 bilmodeller med et boltmønster på 5X120. BMW har den største samlingen av biler med et boltmønster på 5X120. BMW har 24 bilmodeller med dette boltemønsteret. Imidlertid følges det tett av JAC med 12, BYD med 9, og deretter har Land Rover og Volkswagen 8 bilmodeller. 

Likevel er det også viktig å merke seg at noen eldre BMW-modeller har et boltmønster på 4X100. Slike modeller inkluderer 1979 til 83 BMW 320 &323 og 1992 til 08 BMW 318, 323, 325, 328 og 330 modeller. Imidlertid er de fleste av disse modellene ikke lenger i produksjon og er vanskelige å finne på markedet. 

I tillegg bruker 2009 eller nyere G01 7-serien et boltmønster på 5X112. Dette betyr at alle G-Chassis BMWs bruker 5X112 bolt mønster, som har samme antall lug bolter, men med en 8mm strammere sirkel enn den tradisjonelle BMW bolt mønster. 

Hvilke andre funksjoner må jeg vurdere for å sikre at hjulet passer riktig? 

Bortsett fra å se på boltmønsteret til en bil, må du også vurdere piggstørrelsen, navsenterboringen og offset. Hvis alle disse funksjonene er de samme, vil bilens hjul passe enkelt uten modifikasjoner. Men hvis ikke, kan det hende du må gjøre noen endringer på hjulet for at det skal passe ordentlig. 

  Er BMW en superbil?

Hvordan måler jeg hjulboltmønsteret?

Det er veldig enkelt å måle et hjulboltmønster. Begynn med å sjekke om hjulet har et oddetall eller partalls antall lugs. Hvis det er et partall, måler du fra senter til senter på lugs rett overfor hverandre. 

Tvert imot, hvis hjulet har et oddetall av lugs, bør du måle det fra midten av en knast til den ytterste kanten av hullet diagonalt over den. 

Hva er hjulforskyvning?

Hjulforskyvning er området mellom monteringsoverflaten på hjulet til den sanne midtlinjen på felgen. Legg merke til at forskyvningen kan være null, positiv eller negativ. Imidlertid kommer de fleste BMWs med en positiv offset. Hvis forskyvningen er positiv, er monteringsoverflaten på hjulet vanligvis plassert foran den sanne midtlinjen på felgen. 

På den annen side, hvis forskyvningen er negativ, vil monteringsoverflaten være plassert bak den sanne midtlinjen på felgen. Som et resultat får det dekket til å stikke ut fra bilen. 

FAQ

Kan du sette ettermarkedshjul på en BMW?

Ja, du kan sette ettermarked hjul på din BMW. Dette er imidlertid ikke tilrådelig og veldig farlig. Dette er fordi å sette ettermarked hjul som ikke er designet for en BMW gjør bilen utrygg. I tillegg kan disse hjulene gjøre at noen deler av bilen slites ut raskere enn vanlige hjul. 

Hvis du plasserer feil ettermarkedshjul på bilen din, vil deler som fjæring og bremser slites ut raskere. Dessuten er det komplisert å lage ettermarkedshjul. Dette er fordi ting som offset, belastningsklassifisering, bremsekaliperklaring og størrelse alle må være kompatible med bilen din. 

  Beste BMW-motorolje

Bruker BMW knastbolter?

Ja, BMW og mange andre europeiske biler bruker knastbolter. Dette er fordi knastbolter er tryggere ved høye hastigheter. I tillegg har disse boltene færre deler, noe som gjør installasjonen av hjul mye enklere. Dessuten kommer BMWs med 17mm lug bolter, som passer perfekt, så du trenger ikke å kjøpe ekstra stikkontakter. 

Bruker BMW samme boltemønster som Mercedes og Audi?

Ja, BMW bruker samme boltmønster som Mercedes og Audi. Imidlertid bruker de ikke det vanligste BMW-boltmønsteret, som er 5X120mm boltmønsteret, men 5X112mm boltmønsteret. Derfor betyr dette at bare noen få utvalgte hjul kan monteres fra BMW til Audi eller Mercedes. 

Hva er offset på BMW hjul? 

Alle BMWs kommer med en positiv offset. Dette innebærer at monteringsputen er forskjøvet mot utsiden av hjulet i motsetning til innsiden av hjulet, som også kalles negativ forskyvning. Bortsett fra at BMW har en positiv offset, kan noen modeller ha en høy offset eller lav offset. 

En høy forskyvning innebærer at det er et stort mellomrom mellom hjulmonteringsflaten og midtlinjen, mens en lav forskyvning innebærer at hjulet vil være mer utenfor enn innsiden av bilen. Merk at BMW 1 og 3-serien biler vanligvis har en høy offset, mens BMW 5, 6, og 7-serien normalt har en lavere offset. 

I tillegg er det normalt at de fleste bmw-hjul etter markedet har lav offset for å presse hjulene til å være i flukt med karosseriet. 

  Hvilken er mer prestisjefylt, Mercedes eller BMW?

Hvordan kan jeg få min BMW til å se sportier ut?

Den første og enkleste måten å gjøre din BMW ser sportier er ved å anskaffe BMW M Sport Pakke. Denne tilbehørspakken endrer utseendet på bilen din fra normal til sporty. En annen måte er å bytte flere deler, for eksempel baklykter, grille, hjul og støtfangere. 

Avsluttende tanker 

Det er over 168 bilmodeller med samme boltmønster som BMW. Disse inkluderer Acura, Bentley, Buick, Cadillac, Chevrolet, Honda, Hyundai, JAC, Land Rover, Lexus, MINI, Opel, Rolls-Royce, Tesla, Toyota og Volkswagen. Alle disse bilene har et boltmønster på 5X120mm. 

Noen gamle BMW-modeller har imidlertid et boltmønster på 4X100, og andre har et boltmønster på 5X112mm. BMWs med et boltmønster på 5X112mm kan også passe på Audi, Mercedes-Benz og Volkswagen biler. Før du plasserer noen hjul på din BMW fra en annen bil, bør du sørge for at de har samme bolt mønster. 

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter