Hvordan lader du en Tesla i en nødssituasjon?

Til tross for at Tesla har mer enn 25 000 superladere rundt om i verden, mangler noen steder velsprednings-superladere, noe som kan føre til at bilister blir strandet. Så, hvordan kan du lade en Tesla i en nødsituasjon i slike områder? 

Siden alle nye Teslaer kommer med et 110-volts uttak (NEMA 5-15), kan du lade Teslaen din hvor som helst i en nødsituasjon så lenge det er et vegguttak. Alt du trenger å gjøre er å finne en. Hvis du er på motorveien, kan du søke etter en rasteplass. Slike steder har vanligvis utendørs stikkontakter der du kan koble til laderen. 

Imidlertid lader disse 120V stikkontaktene på rasteplassen vanligvis litt langsommere enn 240V-uttakene. Du vil vanligvis få 3 til 4 miles per time fra en 120V outlet. Vær oppmerksom på at disse utendørs uttakene på rasteplasser vanligvis er bygget for bobilbrukere, men hvis du har den ideelle adapteren, vil du lade Teslaen din. 

Bortsett fra hvilestopp, kan utendørs uttak for lading av Tesla i en nødsituasjon også bli funnet på lysstolper høyt oppe på telefonstolper eller på parkeringsplasser. Så avhengig av hvor Teslaen din går tom for strøm, kan du se etter et av disse stedene for å lade den opp. Men du må ha Tesla-laderen din. 

Så hvis du er en Tesla-sjåfør og kjører i en retning uten Tesla-superladere, er det viktig å ha en Tesla-lader med deg og riktig adapter i tilfelle du går tom for strøm. Bare sørg for at ruten du tar har hvilestopp eller lysstolper der du kan lade bilen. 

Hva gjør du hvis Teslaen din går tom for lading?

Tesla har en innstilling som kalles «slepemodus». Denne innstillingen gjør at bilen kan taues til nærmeste superladerstasjon i tilfelle bilen går tom for lading. Alt du trenger å gjøre er å sette bilen i parken, og den kan taues av en annen bil. Vær oppmerksom på at rattet ikke vil fungere i slepemodus. 

  Vil en Tesla vare i 10 år?

Hvor kan jeg lade Teslaen min?

På en Tesla-superlader

Den beste og raskeste måten å lade Teslaen din på er på Tesla-superladeren. Selv om lading hjemmefra er veldig praktisk, er lading på en Tesla-superlader superrask. Du kan lade opptil 200 miles på 15 minutter, noe som er eksepsjonelt. Med mer enn 25 000 Tesla-superladere er det viktig å planlegge turen i god tid før du forlater huset. 

Hjemme

Lading av Tesla hjemme er den mest praktiske metoden. Du må imidlertid få enten en veggkontakt eller en mobilkontakt / 120- eller 240-volts stikkontaktadapter for å lade bilen. Vær oppmerksom på at en vegglader lader opp til 44 miles i timen, mens 120 volt fyller opp til 3 miles og 240 volt opp til 30 miles. 

En «destinasjonslader» 

Som nevnt tidligere, er destinasjonslading det beste for nødstilfeller. Det spiller ingen rolle om det er på motorveien eller i byen. Destinasjonsladere finnes utenfor de fleste hoteller, hviler stopp, parker og til og med på lysstolper. Du må imidlertid ha den ideelle adapteren for å lade bilen. 

En offentlig lader 

Et annet ladealternativ for Teslaen din er å få en offentlig lader. Dette leveres vanligvis av selskaper som ChargePoint og mange andre. Vær oppmerksom på at kostnaden faktureres fra kredittkortet ditt hvis du bruker denne tjenesten. 

Hvordan kan jeg unngå å gå tom for strøm når jeg er på tur? 

Hvis du vil unngå nødlading, må du ha en klar plan for turen og vite hvor du skal lade Teslaen din når den går tom for strøm. Med Teslas Go Anywhere-verktøy kan du planlegge turene dine og unngå å bli strandet midt i ingenmannsland. 

  Hva er så spesielt med Tesla?

Go Anywhere-verktøyet gir deg de raskeste rutene og plasseringen av superladere. Den lar deg også vite hvor lang tid det vil ta deg å lade slik at du ikke blir igjen å gjette. Turplanleggeren i bilen som tilbys av Tesla, vil også hjelpe deg med å administrere turen ordentlig og unngå nødsituasjoner. 

FAQ

Hvor langt kan en Tesla gå på en enkelt lading? 

Det avhenger av Tesla-modellen og varianten. Ulike Tesla-modeller leveres med forskjellige batteristørrelser. Imidlertid vil de fleste Tesla vare mellom 403 miles og 420 miles. Teslaen med minst rekkevidde er modellen 3 med maksimalt 263 miles, mens Tesla med lengst rekkevidde er modellen S med 412 miles. 

Hvor mye koster det å lade en Tesla på en ladestasjon?

Hvis du lader Tesla på en Tesla-superlader, må du betale rundt $ 0.25 per KW for modellene 3, S og X. Men hvis du kjøpte teslaen din før 2017, vil du ta betalt gratis. Så en full kostnad på rundt 260 miles vil koste deg rundt $ 23, noe som er ganske billigere enn å fylle en bensinbil. 

Hvor lang tid tar det å lade en Tesla? 

Det avhenger av hvor du lader Teslaen din og voltene som leveres. Hvis du lader ved en Tesla-superlader, kan bilen være full innen 40 til 60 minutter. Dette vil imidlertid ta lengre tid hvis du lader Tesla hjemmefra. Men hvis du vil øke hastigheten på prosessen, bør du installere et 240V-uttak, i stedet for et 120V-uttak. 

  Tesla mot Mercedes – Hva er bedre?

Hvor lenge varer Tesla-batterier?

Siden Tesla-batterier består av litium-ion, forverres dette materialet sakte over tid. Så etter en tid kan batteriet miste ladningen. Etter 50 000 miles vil en Tesla miste omtrent 5% av sin opprinnelige ladning og 10% etter 150,000 miles. Dessuten tilbyr Tesla en 8-års batterigaranti. 

Kan jeg bruke et vanlig uttak til å lade Teslaen min? 

Ja, du kan bruke et vanlig 110V- eller 240V-uttak for å lade Teslaen din. Alt du trenger er å få riktig adapter for å gjøre lading mulig. Tesla leverer et 110V-uttak (NEMA 5-15) som standardutstyr for alle Tesla. Dette uttaket kan brukes hjemme eller til og med på offentlige steder for å lade Teslaen din. 

Sammendrag 

Hvis Teslaen din tilfeldigvis går tom for strøm mens du er på veien, bør du starte med å lete etter en Tesla-superlader. Men hvis en Supercharger ikke er i nærheten, vil ditt neste alternativ være å lete etter et hvilestopp eller lysstang med stikkontakt. Med riktig adapter kan du drive bilen din og fortsette med turen. 

Edwin Odipo

Biler gjør livet vårt enkelt. Du kan besøke din fjerne venn, slektning eller til og med haste til matbutikken noen få kilometer fra hjemmet ditt med stor letthet. Tenk hvordan livet var før oppfinnelsen av biler ?? For meg er biler en velsignelse som gjorde livet mer praktisk. Derfor skriver jeg om biler for å hjelpe folk med å oppfylle deres behov. Enten det er å kjøpe bil, selge bil, reparere og alt de trenger å vite om biler. Kommentarer: edwin.odipo@luxurycarsa2z.com

Nyheter