Hvorfor har ikke flere biler selvmordsdører?

Selvmordsdører har nådd toppen tilbake i etter-WW2-tiden, og nå ser det ut til at bare en håndfull produsenter er villige og i stand til å bruke denne typen dørdesign. Selvmord, trener eller bakhengslet er de vanligste navnene knyttet til denne door-designen.

Grunnen til at de fleste biler har en tendens til å tilby normale dører er at normale dører er de beste. Uansett hvordan du ser på det, er selvmordsdører ikke på langt nær så praktiske. Når du åpner bakdører helt, er det ekstremt vanskelig å trekke dørene lukket fordi de er tunge og langt unna.

Dessuten kalles de selvmordsdører fordi de er farligere enn de fleste dører når det gjelder passasjersikkerhet. Rolls Royce er imidlertid et merke som er stolt av å bruke de fineste materialene og mekanismene som er kjent for menn, så det er vanskelig å si at selvmordsdører er dårlige mens Rolls bruker dem.

Som nevnt er selvmordsdørene tunge og langt unna mens de er helt åpne, men Rolls tilbyr assisterte dører som gjør hele prosessen mye enklere. Uansett hva du synes om det praktiske med disse dørene, kan ingen benekte hvor lett tilgjengelige de er og hvor kule de ser ut.

Fordeler med selvmordsdører – Hvorfor flere biler bør bruke selvmordsdører

Bakhengslede dører gir en enklere og mer grasiøs inngang og utgang ut av bilen som er viktig for luksusbiler. Dører som disse gir også sjåfører enklere tilgang til bakdøren, og det er mye lettere å installere et barnesete i en bil utstyrt med bakhengslede dører.

  Kan du være for tung for en bil?

Fordi selvmordsdører bruker et bakhengsel, er det ikke behov for en B-søyle som kan gjøre utformingen av bilen langt mer eksklusiv. Som nevnt tidligere tilbyr Rolls Royce assisterte selvmordsdører som gjør dem enkle å åpne og lukke. Denne mekanismen fungerer imidlertid ikke perfekt hvis bakken ikke er utjevnet.

Alt du trenger å gjøre er å trykke på en knapp inne i bilen, og dørene vil lukke seg helt.  Rolls Royce tilbyr ikke fullt assisterte åpningsdører fordi dette utgjør visse sikkerhetsproblemer. Rolls gjorde imidlertid døråpningsprosessen enklere ved å hjelpe deg mens du åpner dørene.

Ulemper ved selvmordsdører – Hvorfor alle biler skal forlate dem

Selv om de er stilige og kule, er de litt tvilsomme fra et sikkerhetssynspunkt fordi de lett kan åpnes mens de er på farten.  Dette betyr at hvis du ikke lukker dem helt, kan et vindkast åpne dem lettere fordi de åpner mot vindstrømmen.

Videre, hvis du tilfeldigvis åpner en vanlig dør i trafikken, og hvis en bil treffer den, vil de overekstendere døren, men du har større sjanse for å forlate hele prøvelsen uskratched. På den annen side, hvis noen treffer dørene dine mens du går ut av en bil utstyrt med selvmordsdører, er det mer sannsynlig at du blir knust av dørene.

Det største problemet med selvmordsdører er imidlertid det faktum at de påvirker strukturell integritet for mye hvis det ikke er noen B-søyle. Se for deg en sidekollisjon på en bil uten B-søyle, spesielt når du vet at krasjer som disse lett kan ende opp med tragiskhet, selv ved lavere hastigheter.

  Beste SUV-er for en første bil

Dette betyr at produsentene må kompensere for mangelen på B-søylen som kan øke produksjonskostnadene eksponentielt. Alt i alt, hvis selvmordsdører er så gode som noen tror de er, ville they være mer allment tilgjengelig.

Biler med selvmordsdører – Hvorfor bruker de dem likevel

Hvis du vil kjøpe en ny bil som tilbys med selvmordsdører, må du enten bruke en formue på å kjøpe en Rolls Royce-bil, eller du kan sjekke ut Lincoln Coach Edition Continental, Mazda MX30 eller BMW i3.

Grunnen til at disse bilene bruker selvmordsdører er annerledes. Rolls Royce bruker dem fordi de gjør bilene sine eksklusive, noe som gjør dem unike. Dette er hovedårsaken til at Rolls bruker dem, spesielt fordi dører som disse en gang var forbundet med luksusbiler, og det var der navnet bussdørene stammer fra.

Lincoln Continental bruker selvmordsdører for å harke tilbake til eldre Lincoln-biler som var kjent for å bruke denne dørdesignen.  Mazda bruker dem fordi bakdørene er for små, og de påvirker ikke strukturell integritet så mye, noe som også er grunnen til at i3 bruker dem.

Delen Vanlige spørsmål

Kan jeg utstyre bilen min med selvmordsdører?

Ja, det kan du faktisk, og det er noen få selskaper der ute som er villige til å gjøre det for deg for rundt $ 1000. Selvfølgelig varierer prisen avhengig av hvor mange dører du vil endre og hvor sofistikert du vil at mekanismen skal være.

Uansett er det mulig å konvertere dine vanlige dører til selvmordsdører. Dette er en vanlig trend i ettermarkedet luksusbilindustrien, og mange entusiaster liker dører som disse. Men hvis du gjør dette, vil det drepe bilens videresalgsverdi i prosessen.

  Hva er den beste bilen for eldre sjåfører?

Hva er de kuleste bildørene på markedet?

Koenigsegg er et svensk hyperbilmerke som bruker såkalte «Twisted Synchrohelix Actuation» dører.  Disse dørene er desidert kuleste i hele bilindustrien fordi de åpner ut og opp. Hengselmekanismen er ekstremt avansert, og det tar ganske mye ingeniørarbeid for å gjøre dem trygge og pålitelige.

Imidlertid kan de være litt problematiske når det gjelder høye fortauskanter, men Koenigsegg løste problemet ved å innlemme nærhetssensorer i dørkarmen, slik at dørene vil advare deg når du får dem too nær en fortauskant.

Er sommerfugl- og saksedører det samme?

Butterfly dører er hengslet på A-søylen, og det er det som gjør dem unike og skiller seg fra alle andre typer dører. Saksedører derimot er hengslet foran akkurat som med vanlige dører, men forskjellen er at de åpner seg.

Vær det som mulig, sommerfugldører og saksedører er ikke de samme i det hele tatt. Butterfly dører vri også i en vinkel mens du åpner mens saksedører forblir oppreist gjennom hele prosessen.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter