Overraskende fakta om VW Amarok

2023 VW Amarok

Verden har nettopp vært vitne til den nye Volkswagen Amarok som først ble introdusert for modellåret 2010. Amarok er en 2- eller 4-dørs lastebil med enkelt/dobbelt førerhus og frontmotor som kun selges i noen få markeder over hele verden, som Sør-Amerika, Afrika og Midtøsten. Den første generasjonen Amarok var også tilgjengelig i de vestlige markedene, men VW bestemte seg for ikke å tilby den til Europa og USA.

I denne artikkelen skal vi nevne noen av de mer overraskende fakta om VW Amarok som vil inkludere ting du aldri har hørt om og ting du vanligvis ikke forventer å finne i en VW-lastebil. Så, hvis du er interessert i å kjøpe en Amarok, sørg for å lese denne artikkelen som det kan avdekke ting som potensielt kan tjene som en dealbreaker.

Den Kraftigste V6 Diesel Pickup Truck

Volkswagen Amarok er en av de svært få lastebiler du kan kjøpe med en V6-dieselmotor, spesielt i det Australske markedet der V6 dieselmotorer var egentlig aldri en ting. Dette V6 er også en ganske spesiell som det gjør det mulig for Amarok å nå 60mph fra stillestående på mindre enn 8 sekunder som er bedre enn noen andre biler i sin klasse.

Den 3.0L diesel V6 turboladet motor skyver ut 452Nm dreiemoment og dens effekt er vurdert til 222kW (300hp) som er mer enn nok. Også, den beste delen er at 3.0L turbodiesel i den nye Amarok returnerer mye bedre drivstofføkonomi enn alle andre lignende biler i sin klasse.

Kvaliteten På Interiøret

Hvis du kjenner veien rundt en VW, er du sannsynligvis godt klar over at noen VW-interiører er nesten like gode som noen Audi-interiører. Den nye 2023 Amarok har en stor portrett-stil sentral skjerm som gir imponerende responstider og er relativt enkel å bruke takket være sin størrelse. Klima kontroller er integrert i skjermen som ikke er ideelt, men generelt, det er ganske selvforklarende.

  Er Volkswagen Sharan en god bil?

Resten av interiøret er dekket med hyggelige materialer som vanligvis ikke kan sees i denne klassen av bilen. Dashbordet er oppreist og Amarok får også den nyeste VW digital gauge klynge som gjør bilen ser ut og føles virkelig eksklusive.

Restvarmefunksjon

Noen biler der ute kommer med en spesiell «hvile» -funksjon i klimaanlegget, og VW Amarok er en av disse bilene. Tenk deg at du forlater bilen etter å ha tilbrakt litt tid i den, trykker du på «Hvile» -knappen, og systemet vil fortsette å pumpe all restvarmen fra motoren og kjølesystemet inne i bilen for å holde interiøret så varmt som det kan være.

Denne funksjonen fungerer i opptil 30 minutter, noe som betyr at når du går tilbake til bilen, vil kupeen fortsatt være varm. Denne funksjonen lar deg spare drivstoff fordi du ikke trenger å varme opp kupeen hver gang du forlater bilen i 30-60 minutter. Dette vil også forhindre at frontruten froster opp for en stund, noe som også bør bidra til drivstofføkonomi.

Det kan taue mye

VW Amarok kan taue opp til 8,000 kg i sin maksimale konfigurasjon som er mye vekt for noe som ikke er en full størrelse Heavy-Duty lastebil. Ford Ranger er i stand til å slepe litt mindre enn det, mens Toyota Tundra maks ut på 6300lbs som er betydelig mindre enn VW Amarok.

  Volkswagen Polo år å unngå - De beste og verste årene

Dette kommer faktisk ikke så stor overraskelse for noen som VW Amarok er et ganske populært kjøretøy med camping entusiaster som betyr at disse kan sees på campingplasser over hele verden.

Lasteplanet

Lasteplanet til VW Amarok er det bredeste av alle konkurrentene på markedet, noe som betyr at den får plass til ting andre lastebiler ikke får plass til. For eksempel, VW seng bredde er perfekt for den gode gamle Euro-pallen, noe de fleste andre lastebiler i dette segmentet er for smal til å ta. Selve sengen er ganske stor selv for en liten lastebil, da den kan konkurrere med de fra det større, store til mellomstore lastebilsegmentet.

Et permanent AWD-system

Det er ikke ofte at en liten lastebil kommer med en permanent firehjulsdrift fra fabrikken, men VW Amarok gjør det. De fleste VW Amarok-konkurrentene bruker et såkalt deltids AWD-system, også kjent som 4X4. Dette betyr at Amarok alltid kommer til å bli drevet av alle fire hjul, mens de fleste av konkurrentene ikke vil.

Ofte stilte spørsmål

Hva er bra med VW Amarok?

Det er ganske mange fordeler med den nye VW Amarok, da det er en ganske pent pakket lastebil som kan gjøre mange ting. Først av alt, alle motorene er ganske sparsommelig og er ikke den typiske deler-deling motorer du vil finne i noe som entry-level Golf. Videre ser den nye Amarok veldig bra ut med avanserte adaptive lysdioder og mye sikkerhetsutstyr, hvorav det meste er et sjeldent syn i dette segmentet.

  VW 2.0 TSI-motor Problemer

Sengen er imponerende stor, den kan slepe mye vekt, og interiøret er velutstyrt og ganske eksklusivt. Den doble førerhuset konfigurasjon har mer enn nok plass i alle sine seter, noe som betyr at Amarok kan gjerne transportere fire voksne på en lang reise. Det er også en ganske komfortabel bil på veien som det føles lettere enn det er.

Hva er dårlig med VW Amarok?

Den første generasjonen av VW Amarok viste seg å være en relativt problematisk bil med hensyn til timing system, drivstoffledninger, tenningssystem, og lignende. Den nyere er fortsatt for ny til å fortelle, men mange mennesker er skeptiske til å kjøpe en akkurat nå, da ingen langsiktige eller kortsiktige pålitelighetsresultater er ute. Videre, Amarok er ikke en spesielt billig lastebil heller, så mye at det er fornuftig hvis det best av alle sine konkurrenter.

Vedlikeholdskostnadene forbundet med en V6 Amarok er langt fra hva de fleste forventer når de hører ordet VW, og selv om den kan ha designinspirasjonen til VW Touareg, er Touareg et mye mer luksuriøst kjøretøy.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter