Peugeot e-208 vs Hyundai Ioniq – Hvilken som er bedre

2023 Peugeot e-208

I en verden av økonomi / rimelige biler gjør bilprodusentene sitt beste for å overgå hverandre med hver bil de slipper. Peugeot og Hyundai er begge tunge hitters i dette segmentet, men Peugeot er ikke en global merkevare på samme måte som Hyundai er. Vi kan helhjertet enig i at Hyundai er en av de største og mest utbredte enkelt bilprodusenter i verden, mens Peugeot er virkelig vellykket, men ikke globalt.

Dette oversettes også til mange av bilene disse to tilbyr som Hyundai prøver å imøtekomme det nordamerikanske markedet først. Peugeot prøver sitt beste for å lage europeiske markedsførte biler som kommer med sine egne sett med fordeler og ulemper. I denne artikkelen skal vi sammenligne Peugeot e-208 vs Hyundai Ioniq og fortelle deg hvilken av disse to er den bedre bilen.

Vi kommer til å sammenligne dem i en rekke kategorier, inkludert priser, batteristørrelse, rekkevidde, ladehastigheter, kraft, praktiske egenskaper, kjøreegenskaper og funksjoner. Selv om Ioniq er forholdsvis mye eldre enn e-208, brukt Ioniq prisene er mye lavere enn hva du må betale for e-208 som gjør det til en fristende bruktbil.

Ved slutten av denne artikkelen, du kommer til å ha en bred forståelse av hvilken av disse to du bør gå for.

Peugeot e-208 – Den minste Peugeot elektrisk bil

Med en startpris på £ 31,345 i Storbritannia, € 32,250 i Nederland og € 35,350 i Tyskland, er den subkompakte Peugeot e-208 elbilen i den nedre enden av markedet. For denne prisen, får du en 45kWh brukbar batter pakket inn i en 2/4-dørs by kombi med FWD og 139hp som er bra for en 0-60mph tid på rundt 8 sekunder.

  Hyundai Genesis Coupe Pålitelighet

Du kan også forvente e-208 å vare mellom 125 og 265 miles på en full lading, avhengig av hvordan du kjører den og utetemperaturen. Den 45kWh batteriet kan lades ved hjelp av en 7.4kW AC langsom lader på rundt 7 timer og 15 minutter, mens en rask 150kW DC-lader kan fylle e-208 batteri på rundt 25 minutter.

En av de mer imponerende tingene med e-208 er dens design som benytter skarpe linjer og futuristiske innslag som elelectric carate e-208 over de fleste av sine konkurrenter. Plassen som tilbys er tilstrekkelig for segmentet, men mangler i forhold til de fleste biler der ute, både i seter og bagasjerommet.
Kjøreopplevelsen og standard utstyrsliste er begge veldig bra som e-208 stasjoner og håndterer som en liten sportsbil.

Hyundai Ioniq – Den første masseproduserte Hyundai-elbilen

Hyundai Ioniq ble avviklet for modellåret 2022, noe som betyr at du egentlig ikke kan kjøpe disse fra nye lenger. Prisene på disse var i tråd med hva du må betale for e-208, mens litt brukt som nye priser har en tendens til å sveve rundt € 25 000-merket, noe som virkelig er et fristende prospekt.

Den Ioniq tilbyr enten en 28kWh batteri funnet i sin første iterasjon eller en større 38kWh batteri som fulgte med den siste Ioniq-modellen. Som 28kWh har blitt avviklet i 2019 og er ikke i stand til å konkurrere med e-208, fra nå av, vi kommer bare til å fokusere på 38kWh-modellen. Med 136 hk og forhjulsdrift er Ioniq nesten identisk med e-208.

  Hyundai i10 vs VW Up - Hvilken er bedre?

38kWh-batteriet gir deg mellom 110 og 225 miles rekkevidde mens lading av Ioniq ved hjelp av en langsom AC 7.2kW lader tar rundt 6 timer og 15 minutter. Rask likestrømslading er begrenset til 44 kW, noe som betyr at du kan lade den på rundt 47 minutter.

Ioniq viser sin alder både innvendig og utvendig, men den tilbyr mye mer plass i elbil-kategorien. Standard utstyr er ikke den nyeste mens kjøreopplevelsen er ganske dempet og ingenting utenom det vanlige.

Konklusjon – Peugeot e-208 Er Den Bedre Bilen

Når Ioniq først kom ut, knapt noen annen bil kunne komme i nærheten som det var ikke den tiden da bilprodusentene var tung på elbil-teknologi, men siden da, teknologien har utviklet seg raskt. Dette betyr at Ioniq allerede er en utdatert bil ettersom ladehastigheter, batteristørrelse og maksimal rekkevidde ikke er på nivå med de billigste elbilene i dag.

Peugeot e-208 er bedre fordi den tilbyr mer rekkevidde, et større batteri, mye bedre ladehastigheter, en bedre utstyrspalett, flere alternativer, bedre utseende og en mer underholdende kjøreopplevelse. Ioniq er mye mer romslig og komfortabel, men den er rett og slett for gammel til å konkurrere.

Ofte stilte spørsmål

Kommer Hyundai til å tilby en ny Ioniq-modell?

Siden den første Ioniq ble utgitt, utvidet Hyundai Ioniq-serien til å omfatte den populære Ioniq 5, den elegante Ioniq 6, den kommende Ioniq 7 SUV og noen få andre modeller også. Hyundai gjorde komme ut og si at Ioniq er borte for godt for at nyere Ioniq-modeller for å ta sin plass.

  Er Hyundai i30N en god bil?

Rollen til den første Ioniq (ofte referert til som Ioniq 4) var å teste ut vannet for alle de påfølgende Ioniq-modellene som fulgte.

Hva er den beste Hyundai Ioniq-modellen?

Hyundai Ioniq 5 er den mest vellykkede og mest solgte Ioniq-modellen til dags dato fordi den ser bra ut, tilbyr god teknologi, gode ladehastigheter og er veldig behagelig. Den sammenlignbart bedre utseende Ioniq 6 er uten tvil den bedre bilen av de to fordi det gir kjøreglede på toppen av hva du vanligvis kan forvente fra Ioniq 5.

Den Ioniq 7 SUV er sannsynlig å presse konvolutten mye lenger når det kommer ut, noe som betyr at det er sikkert kommer til å ta kronen som den beste Hyundai Ioniq modell.

Er Peugeot e-208 Tryggere enn Hyundai Ioniq?

Peugeot e-208 var nelectric carer testet av Euro NCAP, men sin 2019 ICE fetter gjorde, og det fikk en 4-stjerners vurdering som er tilstrekkelig, men ikke noe spesielt. Hyundai Ioniq ble testet i 2016, men elektrisk caren da klarte den å få en perfekt 5-stjerners rangering som den opprettholdt med ytterligere forbedringer til den til slutt ble avviklet.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter