Vanlige problemer med Mercedes W203

Mercedes W203 problemer & feil

Med mer enn 46 forskjellige iterasjoner, er W203 en av de mest fargerike Mercedes sedans noensinne å eksistere. W203 var i produksjon mellom 2000 og 2007, og på den tiden ble W203 brukt både av forretningsfolk og drosjesjåfører. W203 var også en utrolig populær familiebil, mens mange mennesker over hele verden fortsatt bruker W203 Mercedes-modeller som sine daglige sjåfører.

W203 er ikke den mest pålitelige Mercedes-modellen gjennom tidene, men de fleste problemene knyttet til W203 er nede på elektronikken. Dette betyr at det ikke er for mange potensielle mekaniske problemer som kan oppstå, noe som betyr at W203 er i stand til å vare lenge hvis det er riktig tatt vare på.

Imidlertid er de vanligste problemene som plager W203 rust, defekte SAM-moduler, problemer med frontfjæring og problemer forårsaket av alle slags lekkasjer. W203 opplever også mange potensielle elektriske problemer som har en tendens til å plage utsiden og interiørlysene, og mange andre tilbehør og kontroller i bilen.

Alt i alt er W203 i stand til å vare lenge, men bare hvis den opprettholdes godt nok. Det er fortsatt mange av disse rundt om i verden, noe som betyr at de fleste ennå ikke er klare til å gi opp W203 fordi det er en god bil totalt sett.

Mercedes W203 korrosjonsproblemer

W203 er ikke en 20 år gammel bil, noe som betyr at mange av disse har sett bedre dager.  Høyere kjørelengde biler som ikke har blitt vedlikeholdt og riktig tatt vare på har en tendens til å lide av høye nivåer av korrosjon flekker  som vises i hjulet brønner, vinduet omgir, og under dørene.

  Hvilken er bedre - Infiniti eller Mercedes?

Disse bør fikses umiddelbart, ellers vil  rusten spre seg og potensielt til og med pensjonere bilen for godt. Som sådan, hvis du er ute etter en W203, sørg for å inspisere alle sårbare områder for tegn på rust. Hvis du virkelig finner noen, bare hopp over det og flytt inn som rust er ikke noe som lett kan løses.

Mercedes W203 defekte SAM-moduler

SAM-modulen, eller signalanskaffelsesmodulen, er designet for å synkronisere alt elektronikk i bilen, noe som betyr at hvis det begynner å forårsake problemer, som det uunngåelig vil på et tidspunkt, vil du sannsynligvis legge merke til  at drivstoffmåleren ikke fungerer, lysene dine fungerer ikke, viktige fob-problemer, konstant sikringsblåsing og mange andre elektriske issues.

Disse må byttes ut når de begynner å forårsake problemer, så sørg for å gjøre det umiddelbart, ellers risikerer du mange dyrere problemer som kan vises nedover linjen.  SAM-modulen er en ekte hodepine for mange W203-modeller, så vær ekstra oppmerksom på  det hvis du er i markedet for W203.

Mercedes W203 front suspensjon problemer

En av de vanligste mekaniske problemene som har en tendens til å vises på W203 er modeller er de som er knyttet til frontfjæringshylsene. Hvis du føler at W203 går over støt på en jittery måte, er sjansen stor for at dine frontforinger har skylden.

Disse må byttes ut i det øyeblikket du legger merke til eventuelle problemer, da de noen ganger er kjent for å mislykkes helt, selv når du kjører på motorveien. Som sådan, for å unngå å miste kontrollen og komme inn i en ulykke, vær oppmerksom på de fremre foringene.

  Hva er den beste Mercedesen for pengene?

Mercedes W203 lekkasjer

W203 er en gammel Mercedes som betyr at den har en tendens til å konsumere mye olje. Noen ganger kan imidlertid de økte forbruksnivåene være nede i en lekkasje. Furthermer, hvis W203 lider av en oljelekkasje, sørg for å reparere den så snart som mulig, da disse også har en tendens til å ende opp i ledningsvevet som kan forårsake mange problemer.

W203 er også kjent for å noen ganger lekke drivstoff også, spesielt under den andre raden med seter. Hvis du merker noen drivstofflukt som kommer inn i hytta, sjekk undersiden av bilen for eventuelle drivstofflekkasjer. Disse har vanligvis en tendens til å vises når du fyller opp bilen helt.

Mercedes W203 balanserer aksel problemer

Mercedes W203 har også en tendens til å oppleve problemer med balanseringsakselen.  Disse er utsatt for relativt høye stressnivåer, noe som betyr at de utvikler sprekker gjennom årene som må fikses hvis du vil opprettholde bilens drivbarhet.

Disse problemene er de vanligste med pre-2003 C320-modeller, så hvis du er ute etter en av disse, må du huske å inspisere balanseakselen.

Delen Vanlige spørsmål

Er Mercedes W203 verdt det?

Hvis du er ute etter en  n rimelig, relativt pålitelig, brukt compact luksus sedan, W203 er en verdig utfordrer, både fordi det er billig og fordi det er luksuriøst. Gitt det faktum at W203 har Mercedes Benz-merket, er du godt klar over at det er en ekte luksusbil.

Noen ganger trenger du ikke å bruke ublu mengder penger på den nyeste og mest teknologisk avanserte bilen for å føle hva luksus virkelig er.  W203 er det perfekte eksempelet på den filosofien, da det er en veldig god bil.

  Mercedes-Benz S-klassen - Svakheter, driftssikkerhet & pålitelighet

Er Mercedes W203 en trygg bil?

Mercedes W203 er faktisk en veldig trygg bil fordi den kommer med alle nødvendige 21 st-tallet sikkerhetsfunksjoner, bar den aller nyeste og potensielt enda unødvendige aktive programvare sikkerhetssystemer. Selvfølgelig kan W203 dra nytte av noe som automatisk nødbremsing eller kollisjonsforebygging, men disse kan ikke erstatte en utpekt sjåfør.

Det viktigste aspektet ved sikkerhet er en godt designet, struktursikker bil som tilbyr 5-stjerners nivåer av krasjtestingsvurderinger. Det er trygt å si at W203 faktisk er en slik bil.

Er Mercedes W203 for gammel til å kjøpe?

Gamle luksusbiler gir ikke så mye mening å kjøpe fordi de føler seg datert samtidig som de er dyre å vedlikeholde. Med så økte nivåer av kompleksitet er 20 år gamle luksusbiler ikke de mest kjente brukte bilene på markedet, tvert imot.

Imidlertid er W203 C-klassen helt på grensen av å være ny nok til at den kan være en verdig vurdering.  Uansett hva du synes om W203, var W203 en av de mest vellykkede Mercedes-modellene på den tiden.

Vanlige feil, problemer og svakheter.

James M

Jeg bruker mer av tiden min på biler enn noe annet. Hvis du er som meg, vil du forhåpentligvis like det jeg skriver om biler på dette nettstedet. Kommentarer: james.may@luxurycarsa2z.com

Nyheter